Laatste nieuws

PRO Gulpen-Wittem weer aan de kant gezet
Het is weer zo ver: Fractie Franssen en Balans besluiten in de achterkamertjes om samen door te gaan en binnenkort een derde wethouder bekend te maken. Hiermee wordt PRO Gulpen-Wittem, die in 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen de meeste stemmen haalde, weer buitengesloten. Ook weer een gemiste kans om het onderlinge vertrouwen tussen de raadsfracties in de gemeenteraad te herstellen. Hiertoe werd opgeroepen door burgemeester Ramaekers, die nu te maken krijgt met weer een nieuw college....
Op 9 november is de gemeentelijke begroting voor 2024 en de jaren daarna vastgesteld. Waar heeft PRO Gulpen-Wittem zich voor ingezet?
Op 9 november vinden er in Gulpen-Wittem de Algemene Beschouwingen plaats. De Algemene beschouwingen bieden de gemeenteraad dé gelegenheid om terug en vooruit te kijken naar het totale beleid van de gemeente. De beschouwingen van PRO Gulpen-Wittem leest u hieronder terug.
Namens het bestuur en de fractie wordt u uitgenodigd voor de Algemene Leden Vergadering (ALV) met een aansluitende themabijeenkomst over de energietransitie. De themabijeenkomst zal geleid worden door Michèle Bartles-de Vringer, bestuurslid van de onlangs opgerichte energiecoöperatie Geuldal. De bijeenkomst zal eindigen met een discussie. Iedereen is van harte welkom. Tijdens de ALV zal het echter wel zo zijn dat alleen leden van PRO stemrecht hebben.
Voorlevers van de nieuwe samenleving
Jelleke de Nooy-Van Tol werkte de afgelopen jaren aan allerlei projecten om de landbouw milieuvriendelijker en duurzamer te maken. Ze deed dit samen met boeren en verschillende wetenschappers. Haar ervaring met andere culturen – opgedaan in de verschillende buitenlanden waar ze gewoond heeft – kwam daarbij goed van pas. Door dit werk leerde ze veel ‘voorlevers’ kennen: mensen die op een andere, duurzame manier leven, niet alleen in de landbouw maar ook in andere sectoren van de...
Wilt u meedoen aan én profiteren van duurzame energieprojecten? Energiecoöperatie Geuldal nodigt u dan van harte uit voor de Energieke avond op 25 oktober. Tijdens deze avond vertelt de coöperatie u alles over haar plannen in de gemeenten Gulpen-Wittem en Valkenburg aan de Geul en hoe u daaraan mee kunt doen! De avond biedt een gevarieerd programma met tal van activiteiten. Zo is er een demonstratie van een waterstofauto en de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het is om zonnepanelen op een...
Aankondiging informatiebijeenkomst Energiecoöperatie Geuldal 25 oktober
Energiecoöperatie Geuldal is een initiatief van inwoners van de gemeenten Gulpen-Wittem en Valkenburg. Het initiatief gaat zich inzetten voor het opwekken van duurzame energie. Dichtbij huis en zonder winstoogmerk. Op 25 oktober zal Energiecoöperatie Geuldal een informatiebijeenkomst organiseren voor alle belangstellenden.
Kandidatuur landschapspark Grenzeloos Bocagelandschap
Op vrijdag 18 augustus vond het jurybezoek plaats aan het kandidaat-landschapspark Grenzeloos Bocageland waarin de Voerstreek, het Land van Herve en het Heuvelland worden vertegenwoordigd. Omstreeks 15 of 22 september zal bekend worden gemaakt of het Grenzeloos Bocageland nog steeds meedoet in de race om uitgeroepen te worden tot landschapspark.
Vind jij dat alle plekken in Gulpen-Wittem goed en makkelijk bereikbaar zijn? Voel jij je welkom en geaccepteerd in je omgeving? Hoe denk jij over diversiteit en vind je dat de gemeente hier meer aandacht aan moet besteden? Begrijp je de informatie van de gemeente? Heb je het gevoel dat je ‘goed mee kunt doen’ in Gulpen-Wittem? De gemeente Gulpen-Wittem is benieuwd naar je mening!

Meer weergeven