Laatste nieuws

Zoals al in de nieuwsbrief aangekondigd gaat PRO Gulpen-Wittem weer een gezellige activiteit organiseren, voor zowel leden alsook niet-leden. Onder leiding van een IVN-gids gaan wij op zaterdag 20 juli 2024 een mooie wandeling van ca 6 km in en rondom Eys maken, waarbij ook aandacht wordt besteed aan o.a. onderwerpen zoals biodiversiteit, natuurbehoud en -herstel en de rol van de boeren hierin. In de pauze is er tijd voor thee en koffie met iets lekkers voor de wandelaars. Vertrek: 11:00 uur...
De fractie van PRO Gulpen-Wittem heeft met verbazing kennisgenomen van de berichtgeving over de ontwikkelingen rondom Mosaqua in zowel de Limburger als op Heuvelland Aktueel. Wij hebben vragen gesteld aan burgemeester Ramaekers maar zij gaf aan dat het college (bestaand uit de burgemeester en wethouders Franssen, Derksen en Last) dit onderwerp pas dinsdag tijdens de wekelijkse collegevergadering gaat bespreken. Daarna zal een persbericht verstuurd worden met meer informatie. Als fractie wachten...
PRO Gulpen-Wittem heeft op 29 mei ex. art 32 vragen aan het college gesteld inzake het thema bocagelandschap. Deze vragen leest u hieronder.
Binnenkort is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) van PRO Gulpen-Wittem. Een politieke bijeenkomst die inmiddels meer wegheeft van een gezellig weerzien tussen bekenden. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom maar als er gestemd moet worden kan dat alleen door de leden gedaan worden. Wil jij meestemmen en mee bepalen? Dan kun je lid worden voor €10 per jaar, tevens ondersteun je dan ook de vereniging. Laat mij dan alsjeblieft even iets weten.
Aankondiging ARK-excursie op 26 mei
Beste boomadoptanten, helpers en overige geïnteresseerden, In 2024 zal ARK wederom excursies in het gebied organiseren. De eerstvolgende excursie is op zondag 26 mei. Vertrek om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het gemeenschapshuis (Oude Heirbaan 7A, Partij). Aanmelden is niet nodig. Met de komst van een vierde rund (de stier) afgelopen najaar was het spannend of het voedselaanbod in het gebied deze winter voldoende zou zijn. Nou, gelukkig was het net voldoende. De runderen hebben in de...
Lezing landschapspark Grenzeloos bocageland (coulisseland)
Op 4 april vindt er bij het Koninklijk Natuurhistorisch Genootschap Limburg een lezing plaats over het grenzeloos bocagelandschap. Wilt u meer weten? Lees dan dit bericht.
PRO vindt het heel erg belangrijk dat de achterban weet hoe PRO Gulpen-Wittem zich verhoudt tot de casus Mosaqua. Middels dit artikel wil PRO eenieder informeren en de gelegenheid geven om mee te denken.
Vragen omtrent handhaving parkeren op de stoep
Trottoirs moeten vrij zijn zodat iedereen ze goed kan gebruiken. Zeker als je gebruik maakt van een rollator, rolstoel of scootmobiel moet er niks in de weg staan. PRO Gulpen-Wittem kreeg meldingen van inwoners uit diverse dorpen dat er steeds vaker op (een deel van) de stoepen wordt geparkeerd.
PRO Gulpen-Wittem stelt vragen over stoppen kerstsubsidies
De afgelopen jaren konden inwoners een ‘Kerstsubsidie’ aanvragen om in hun dorp een kerstboom te plaatsen en een gezellige activiteit te organiseren. Deze initiatiefnemers hebben te horen gekregen dat de subsidies per 2024 niet meer beschikbaar zijn en dat het onduidelijk is hoe deze kerstactiviteit dan wel kan worden betaald. Daarom stelde raadslid Marion van der Kleij deze vragen. Meer info: https://gulpenwittem.bestuurlijkeinformatie.nl/Reports/Item/c85f9bf9-fb5b-4b2a-b5ba-aa657e9a11dc...
De winnaars van de PRO Gulpen-Wittem woordzoeker uit weekblad Gulp en Geul zijn bekend! De winnaars zijn: Jan Somers, René Bronkers en Jo Lardenoije. Er zal spoedig contact met hen worden opgenomen voor het overhandigen van de prijs.

Meer weergeven