Laatste nieuws

Het is Hommeles in het Heuvelland. Vaals wil tijdens de zomermaanden in de weekends wegen kunnen afsluiten om bewoners en bezoekers de rust te gunnen waarvoor zij naar het Heuvelland komen. Gulpen-Wittem is het daar niet mee eens.
Op 19 juli 2022 heeft Sacha Vos namens PRO Gulpen-Wittem vragen gesteld over de samenwerking tussen de Lijn-50 gemeenten. Onderstaand vindt u de vragen zoals deze aan het college gesteld werden met een begeleidende tekst.
Schutterij Sint Maternus Wijlre 7de op het OLS
Schutterij Sint Maternus uit Wijlre heeft vandaag de 7de plek behaald tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Meijel. PRO wenst hen van harte proficiat met dit geweldige resultaat!
Herdenking Chroom-6 slachtoffers
Op zondag 5 juni 2022 was ons burgerfractielid Jeroen Kockelkoren uit Wijlre in Brunssum aanwezig bij de herdenkingsdienst ter ere van de zieken en overledenen van de diverse POMS-locaties in Nederland.
PRO Gulpen-Wittem heeft een verzoek neergelegd bij de burgemeester voor een extra raadsvergadering op dinsdag 14 juni, voordat het nieuwe college wordt geïnstalleerd op 15 juni. Aanleiding zijn de recente ontwikkelingen rondom het integriteitsrapport van de beoogd wethouder Cratsborn en de uitspraken van fractievoorzitter Nass in de Limburger van vandaag dat de huidige wethouder Hendriks tijdelijk deze functie zal blijven vervullen. Ook wil de partij een open debat over de afgelopen weken...
PRO Gulpen-Wittem & Doe’22 hebben een motie ingediend omtrent de toekomst van Maastricht Aachen Airport (MAA) welke aan bod zal komen tijdens de raadsvergadering van 2 juni.
PRO Gulpen-Wittem wilt alle inwoners van Gulpen-Wittem bedanken voor het uitbrengen van een stem. Dankzij jullie is PRO voor de tweede keer op rij de grootste partij in de gemeente geworden!
Hebt u de nieuwe verkiezingskrant van PRO Gulpen-Wittem al gezien? In deze krant leest u meer over thema's die PRO belangrijk vindt en natuurlijk ook waarom u als inwoner van de gemeente Gulpen-Wittem op 14, 15, of 16 maart op PRO moet stemmen. Lezen kan nu ook digitaal. Veel leesplezier!
Gulpen, 7 maart 2022 Oproep PRO Gulpen-Wittem aan college: ‘Niet langer wachten op het Rijk maar ga over tot de uitbetaling van €200 aan huishoudens die wachten op de tegemoetkoming i.v.m. energiearmoede’. Geacht college, De energieprijzen reizen de pan uit. Voor mensen die dit kunnen betalen is dit vervelend, maar overkomelijk. Wij vragen aandacht voor onze inwoners die veel moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Voor hen zijn de extra prijsverhogingen i.v.m. de oorlog in...
De gemeenteraadsverkiezingen komen in zicht!
Nog ongeveer tien dagen en dan is het weer zo ver: tijd om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen! Voor PRO was dit afgelopen weekend reden genoeg om de straat op te gaan en te informeren naar wat er speelt in de gemeente, bij jong én oud. Zo was PRO op zaterdag 5 maart aanwezig op diverse plekken, waaronder in Gulpen, Mechelen en Epen. Ook werd er geflyerd in Partij en Wijlre.

Meer weergeven