Aankondiging ARK-excursie op 26 mei

Nieuwsbericht van ARK

Beste boomadoptanten, helpers en overige geïnteresseerden,

 

In 2024 zal ARK wederom excursies in het gebied organiseren. De eerstvolgende excursie is op zondag 26 mei. Vertrek om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het gemeenschapshuis (Oude Heirbaan 7A, Partij). Aanmelden is niet nodig. 

 

Met de komst van een vierde rund (de stier) afgelopen najaar was het spannend of het voedselaanbod in het gebied deze winter voldoende zou zijn. Nou, gelukkig was het net voldoende. De runderen hebben in de winter niet (te) veel gewicht verloren, en ze hebben de wei een keertje goed kort gegeten (dorre massa opgeruimd). 

 

In de loop van mei zal student Aron Sinke van de MBO-opleiding Yuverta (Valkenburg) een inventarisatie in het gebied gaan doen naar het voorkomen van insecten (o.a. vlinders, nachtvlinders, mieren, loopkevers), amfibieën, reptielen, zoogdieren en vogels. Hij onderzoekt de Geulwei va Partey en enkele aangrenzende gebieden. De student zal zich binnenkort voorstellen op de webpagina van het Kernoverleg op Hallo Heuvelland.

 

Meer informatie, voorzien van foto's, over de grazers, de aanplant en de stagiaire kunt u in de bijlage nalezen.

 

Kernoverleg Partij-Wittem

info@partijwittem.nl.

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.