Gulpen, 23 maart 2023 Geacht College, Helaas heeft zich het zoveelste incident voorgedaan in het pand met arbeidsmigranten aan de Valkenburgerweg 6-8 in Wijlre. Volgens omwonenden is dit het 15e incident in vijf jaar tijd. Inmiddels zijn wij twee doden verder en lag er dinsdagavond jl. een geknevelde en gewonde man op straat waar mensen nog op aan het inslaan waren. Dit zijn wild west taferelen die wij absoluut niet kunnen accepteren en tolereren. Het is niet alleen onveilig voor de...
Na twee jaar praten en plannen maken, wil het college nu weer een discussie over verkeer. PRO heeft de afgelopen jaren vaak voorgesteld om met de hele raad in gesprek te gaan over verkeer maar daar had de coalitie steeds geen zin in. Nu zou die discussie in een commissievergadering moeten plaatsvinden, waar maar twee raadsleden of commissieleden per fractie aan tafel mogen schuiven. Weer een verkeerde insteek, vindt PRO.
Na drie jaar praten en plannen maken door inwoners en politici is de oplossing om een betere balans te vinden tussen de leefbaarheid en het toerisme in het Heuvelland verder weg dan ooit.
Roux van Houtem is jeugdprinses 2023 van de Durchduujerkes in Reijmerstok. Roux, van harte gefeliciteerd!
Winnaars PRO-eindejaarspuzzel bekend
De winnaars van de PRO Gulpen-Wittem eindejaarspuzzel zijn bekend: mevrouw Clairbois en mevrouw Kleynen. Zij zullen binnenkort een prijs van PRO Gulpen-Wittem ontvangen. Gefeliciteerd!
PRO-eindejaarspuzzel
De PRO Gulpen-Wittem eindejaarspuzzel is er weer. Als u de goede oplossing instuurt voor 8 januari 2023, maakt u kans op een leuke prijs.
Wim van der Hoeven benoemd tot erelid van PRO Gulpen-Wittem
Op zaterdag 10 december werd PRO-lid Wim van der Hoeven, omwille van zijn inzet en betrokkenheid, tot erelid van de partij benoemd. Deze plechtigheid vond plaats in de Geulhof, waar er door diverse mensen werd teruggekeken op zijn leven. Het was een gedenkwaardige en eervolle middag die niet vergeten zal worden.
De raad van de gemeente Gulpen-Wittem, in vergadering bijeen op 22 december 2022: Inleiding Het NK Tegelwippen is een landelijk initiatief waaraan in 2022 al 135 gemeenten hebben deelgenomen. Het zet inwoners aan om zoveel mogelijk tegels uit hun eigen tuin te verruilen voor groen en laat ze dit registreren op de website van het NK Tegelwippen. Het NK Tegelwippen is een initiatief van onder andere de Stichting Steenbreek, het IVN en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het vervangen...
In een eerder artikel op deze website berichtten we reeds over de hoeveelheid menggranulaat (bouwpuin) die terug te vinden is in de vele veldwegen en paden in de gemeente Gulpen-Wittem. Ook Pointer, een programma van de KRO-NCRV, deed hier onderzoek naar en interviewde onder andere raadslid Jack Cremers over deze problematiek. Het interview, dat op 27 november werd gepubliceerd, beluistert u hier.
De Volkskrant interviewde naar aanleiding van de klimaattop in Sharm-el-Sheikh maar liefst zeven jongeren die in hun dagelijkse leven last ondervinden van de klimaatcrisis. Eén van deze jongeren is Iris Willems, een 18-jarige jongedame en burgerfractielid van PRO Gulpen-Wittem uit Partij.

Meer weergeven