Aankondiging: Informatiebijeenkomst Energiecoöperatie Geuldal 25 oktober
Energiecoöperatie Geuldal is een initiatief van inwoners van de gemeenten Gulpen-Wittem en Valkenburg. Het initiatief gaat zich inzetten voor het opwekken van duurzame energie. Dichtbij huis en zonder winstoogmerk. Op 25 oktober zal Energiecoöperatie Geuldal een informatiebijeenkomst organiseren voor alle belangstellenden.
Kandidatuur landschapspark Grenzeloos Bocagelandschap
Op vrijdag 18 augustus vond het jurybezoek plaats aan het kandidaat-landschapspark Grenzeloos Bocageland waarin de Voerstreek, het Land van Herve en het Heuvelland worden vertegenwoordigd. Omstreeks 15 of 22 september zal bekend worden gemaakt of het Grenzeloos Bocageland nog steeds meedoet in de race om uitgeroepen te worden tot landschapspark.
Vind jij dat alle plekken in Gulpen-Wittem goed en makkelijk bereikbaar zijn? Voel jij je welkom en geaccepteerd in je omgeving? Hoe denk jij over diversiteit en vind je dat de gemeente hier meer aandacht aan moet besteden? Begrijp je de informatie van de gemeente? Heb je het gevoel dat je ‘goed mee kunt doen’ in Gulpen-Wittem? De gemeente Gulpen-Wittem is benieuwd naar je mening!
PRO dient motie inzake proef wegafsluitingen stiltegebieden Gulpen-Wittem in
Tijdens de raadsvergadering van 13 juli aanstaande zal PRO Gulpen-Wittem een motie indienen omtrent het afsluiten van wegen in stiltegebieden in de gemeente Gulpen-Wittem. PRO draagt het college hiermee op de Schweibergerweg niet mee te nemen in de proef ‘wegafsluiting stiltegebieden juli-oktober 2023’. PRO dringt er daarnaast op aan dat eerst een bewonersparticipatietraject wordt opgestart en dat de zomer wordt gebruikt voor een betrouwbare nulmeting waarbij de inwoners van het gebied...
Onderzoek naar toeristisch-recreatief fietsen
In opdracht van Visit Zuid-Limburg wordt er onderzoek gedaan naar de sociaal-maatschappelijke impact die het toeristisch-recreatief fietsen heeft op inwoners van de gemeente Gulpen-Wittem. Hiermee wordt onderzocht hoe deze impact positief kan worden beïnvloed. Wilt u hierover graag uw mening geven? Vul dan de enquête in via https://partners.visitzuidlimburg.nl/projecten/onderzoek-toeristisch-recreatief-fietsen/. U maakt kans op een VVV-bon ter waarde van 25 euro. Deelnemen kan tot en met...
Bijeenkomst 'Denk mee over de WMO' drukbezocht
PRO Gulpen-Wittem organiseerde op 24 mei een bijeenkomst rond de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Dit initiatief is ontstaan nadat het college had aangegeven het aantal (betaalde) voorzieningen de komende jaren te willen verminderen door een groter beroep te doen op (gratis) mantelzorgers. Tijdens de bijeenkomst heeft PRO naar de mening van burgers gevraagd, met als doel de raadsleden te helpen betere besluiten te nemen. Dankzij de grote opkomst heeft PRO veel informatie kunnen ophalen...
Denk mee over de WMO
Het college wil het aantal (betaalde) voorzieningen de komende jaren verminderen door een groter beroep te doen op (gratis) mantelzorgers en burgerinitiatieven. PRO maakt zich zorgen over deze ontwikkeling en hoort graag hoe u hierover denkt.
Gulpen, 23 maart 2023 Geacht College, Helaas heeft zich het zoveelste incident voorgedaan in het pand met arbeidsmigranten aan de Valkenburgerweg 6-8 in Wijlre. Volgens omwonenden is dit het 15e incident in vijf jaar tijd. Inmiddels zijn wij twee doden verder en lag er dinsdagavond jl. een geknevelde en gewonde man op straat waar mensen nog op aan het inslaan waren. Dit zijn wild west taferelen die wij absoluut niet kunnen accepteren en tolereren. Het is niet alleen onveilig voor de...
Na twee jaar praten en plannen maken, wil het college nu weer een discussie over verkeer. PRO heeft de afgelopen jaren vaak voorgesteld om met de hele raad in gesprek te gaan over verkeer maar daar had de coalitie steeds geen zin in. Nu zou die discussie in een commissievergadering moeten plaatsvinden, waar maar twee raadsleden of commissieleden per fractie aan tafel mogen schuiven. Weer een verkeerde insteek, vindt PRO.
Na drie jaar praten en plannen maken door inwoners en politici is de oplossing om een betere balans te vinden tussen de leefbaarheid en het toerisme in het Heuvelland verder weg dan ooit.

Meer weergeven