PRO Gulpen-Wittem wilt alle inwoners van Gulpen-Wittem bedanken voor het uitbrengen van een stem. Dankzij jullie is PRO voor de tweede keer op rij de grootste partij in de gemeente geworden!
Hebt u de nieuwe verkiezingskrant van PRO Gulpen-Wittem al gezien? In deze krant leest u meer over thema's die PRO belangrijk vindt en natuurlijk ook waarom u als inwoner van de gemeente Gulpen-Wittem op 14, 15, of 16 maart op PRO moet stemmen. Lezen kan nu ook digitaal. Veel leesplezier!
Luister het verkiezingsprogramma nu ook online!
Een afspeellijst met daarin de hoogtepunten en het volledige verkiezingsprogramma 2022.
Gulpen, 7 maart 2022 Oproep PRO Gulpen-Wittem aan college: ‘Niet langer wachten op het Rijk maar ga over tot de uitbetaling van €200 aan huishoudens die wachten op de tegemoetkoming i.v.m. energiearmoede’. Geacht college, De energieprijzen reizen de pan uit. Voor mensen die dit kunnen betalen is dit vervelend, maar overkomelijk. Wij vragen aandacht voor onze inwoners die veel moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Voor hen zijn de extra prijsverhogingen i.v.m. de oorlog in...
De gemeenteraadsverkiezingen komen in zicht!
Nog ongeveer tien dagen en dan is het weer zo ver: tijd om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen! Voor PRO was dit afgelopen weekend reden genoeg om de straat op te gaan en te informeren naar wat er speelt in de gemeente, bij jong én oud. Zo was PRO op zaterdag 5 maart aanwezig op diverse plekken, waaronder in Gulpen, Mechelen en Epen. Ook werd er geflyerd in Partij en Wijlre.
De situatie in Oekraïne heeft aanleiding geven om van diverse kanten (nationaal en internationaal) over te gaan tot economische sancties jegens Rusland en Russische instellingen. Het stopzetten van de contacten en contracten met Russische energie leveranciers behoort ook tot een van dergelijke sancties. Hieronder leest u meer over het standpunt dat PRO hierover inneemt en de artikel 35 vragen die over dit onderwerp aan het college werden gesteld.
PRO steunt Oekraïense oorlogsslachteroffers en -vluchtelingen
Vandaag heeft PRO Gulpen-Wittem zich aangesloten bij de oproep van Fractie Franssen bij brief van 27 februari jongstleden inzake de crisis in Oekraïne. De humanitaire situatie is verschrikkelijk en ondanks de maatregelen die genomen zijn tegen Rusland is er een exodus op gang gekomen. Er moet zo spoedig mogeliijk goede opvang geregeld worden en dat kan en mag binnen onze gemeente. Wij willen bij deze de Oekrainers een hart onder de riem steken zowel letterlijk als figuurlijk. Dus ook wij...
Vier jaar geleden nam PRO Gulpen-Wittem voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. PRO werd in één klap de grootste partij. Er was veel lof voor het sociaal, eerlijk en duurzaam beleid dat werd ingezet. Desondanks kwam er halverwege de rit een coalitiebreuk, die pijn deed. PRO bleef echter altijd in gesprek met de burgers en dat leidde vaak tot mooie resultaten. Dat levert nu, na vier jaar, uiteindelijk een fraai eindrapport op! Hieronder vindt u een beperkt overzicht.
Groen en rood en zijn de kleuren van PRO, het hele jaar door. Dit jaar kleurt PRO met de carnaval ook eindelijk weer een beetje geel! Namens PRO Gulpen-Wittem een fijne carnaval voor iedereen!
Vandaag heeft kandidaat-gemeenteraadslid Willem Ubaghs een prijs uitgereikt aan Emma Frijnts uit Ingber. Zij is een van de gelukkige winnaars van de PRO Gulpen-Wittem sjalenactie van 12 februari. Proficiat Emma! Foto’s van de overige winnaars volgen binnenkort.

Meer weergeven