Vragen omtrent handhaving parkeren op de stoep

Trottoirs moeten vrij zijn zodat iedereen ze goed kan gebruiken. Zeker als je gebruik maakt van een rollator, rolstoel of scootmobiel moet er niks in de weg staan. PRO Gulpen-Wittem kreeg meldingen van inwoners uit diverse dorpen dat er steeds vaker op (een deel van) de stoepen wordt geparkeerd. Dat is natuurlijk heel irritant als zo de doorgang wordt belemmerd. Het is bovendien ook gewoon verboden. PRO raadslid Marion van der Kleij stelde daarom deze vragen. Zij vraagt niet alleen om strengere handhaving door de BOA’s maar ook om een bewustwordingscampagne voor alle inwoners. Zodat iedereen een handje meehelpt aan een toegankelijke omgeving.

 

 

Meer informatie

https://gulpenwittem.bestuurlijkeinformatie.nl/Reports/Item//43bd4ac0-f5d2-464d-944c-0277614676bf