Voorlevers van de nieuwe samenleving

Jelleke de Nooy-Van Tol werkte de afgelopen jaren aan allerlei projecten om de landbouw milieuvriendelijker en duurzamer te maken. Ze deed dit samen met boeren en verschillende wetenschappers. Haar ervaring met andere culturen – opgedaan in de verschillende buitenlanden waar ze gewoond heeft – kwam daarbij goed van pas. Door dit werk leerde ze veel ‘voorlevers’ kennen: mensen die op een andere, duurzame manier leven, niet alleen in de landbouw maar ook in andere sectoren van de samenleving. In haar lezing ‘voorlevers van de nieuwe samenleving’ zal ze een aantal van deze voorlevers bespreken, hun idealen én de praktische uitvoering daarvan.

Het is een hoopvolle lezing: ze laat zien dat het kán, anders leven, leven met aandacht voor de schepping. Die hoop wil Jelleke uitdragen.

 

 

In december komt ook een boek uit van Jelleke de Nooy, met de titel ‘voorlevers van de nieuwe samenleving’. De lezing is gebaseerd op dit boek. De lezing van Jelleke de Nooy is de eerste in een serie in de komende maanden, met de naam ‘Duurzaam werkt!’. Steeds gaat het over mensen die duurzaam leven op een of andere manier in de praktijk brengen. De volgende lezing is op woensdag 13 december. Dan spreekt boer Mark Venner uit Baexem over zijn alternatieve landbouwbedrijf: een voedselbos.

Praktische gegevens

  • Datum
  • Tijd
  • Adres
  • Woensdag 8 november,
  • 19.30-21.00 uur
  • Klooster Wittem, Wittemer Allee 34, 6286 AB Wittem

 


Graag aanmelden via

www.kloosterwittem.nl/Agenda of 043 4501741

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.