Aankondiging Energieke Avond Energiecoöperatie Geuldal op 25 oktober

Wilt u meedoen aan én profiteren van duurzame energieprojecten? Energiecoöperatie Geuldal nodigt u dan van harte uit voor de Energieke avond op 25 oktober. Tijdens deze avond vertelt de coöperatie u alles over haar plannen in de gemeenten Gulpen-Wittem en Valkenburg aan de Geul en hoe u daaraan mee kunt doen!

De avond biedt een gevarieerd programma met tal van activiteiten. Zo is er een demonstratie van een waterstofauto en de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het is om zonnepanelen op een dak aan te sluiten. De avond begint met een vrije inloop waarbij u met elkaar in gesprek kan treden en u bij diverse stands informatie kunt vergaren.

Met een korte presentatie vertelt de coöperatie over haar missie en visie, evenals de plannen voor duurzame energieprojecten. De avond wordt afgesloten met een verrassende en interactieve gezamenlijke activiteit.

Is uw interesse gewekt? Dan kunt u lid worden van de Energiecoöperatie Geuldal en zo deel worden van deze nieuwe beweging voor duurzaamheid. Wij vinden het belangrijk dat iedereen lid kan worden, ook mensen met een kleine portemonnee. De opbrengsten van de coöperatie komen ten

goede aan een duurzame samenleving.

Gegarandeerd rendement

De Energiecoöperatie Geuldal streeft ernaar om op korte termijn diverse duurzame energieprojecten te lanceren, waaronder de installatie van zonnepanelen op grote daken zoals schuren, bedrijfsgebouwen, sporthallen en scholen. Leden van de coöperatie kunnen investeren in deze projecten en rekenen op een gegarandeerd rendement. Bovendien kunnen gebouweigenaren profiteren van de duurzame uitstraling en de mogelijkheid om deel te nemen aan projecten die particulier niet haalbaar zijn, dankzij de Subsidie Coöperatieve Energieopwekking. We hopen in 2024 een eerste zonnecentrale te kunnen realiseren. Nederland telt al meer dan 700 energiecoöperaties. In bijna 90% van de gemeentes is een coöperatie actief. Er zijn heel grote energiecoöperaties die meerdere grote zonneparken of windmolens bezitten en voor duizenden huishoudens energie opwekken. Daar tegenover zijn er ook heel kleine initiatieven die zich vooral richten op educatie en bewustwording. En alles daar tussenin. 

Uitnodiging

Komt u naar de Energieke Avond? Meld u dan uiterlijk 20 oktober aan via onze website: www.ecgeuldal.nl

  • Datum: woensdag 25 oktober
  • Tijdstip: 19.00 – 22.00 uur
  • Locatie: Wielderhoes, Van Wachtendonckplein 26 in Wijlre

 

Parkeren kan voor de deur, op het plein.