Oproep tot sluiting pand Valkenburgerweg 6-8 te Wijlre

Gulpen, 23 maart 2023

 

Geacht College,

 

Helaas heeft zich het zoveelste incident voorgedaan in het pand met arbeidsmigranten aan de Valkenburgerweg 6-8 in Wijlre. Volgens omwonenden is dit het 15e incident in vijf jaar tijd.

 

Inmiddels zijn wij twee doden verder en lag er dinsdagavond jl. een geknevelde en gewonde man op straat waar mensen nog op aan het inslaan waren. Dit zijn wild west taferelen die wij absoluut niet kunnen accepteren en tolereren.

 

Het is niet alleen onveilig voor de arbeidsmigranten die daar nietsvermoedend komen wonen maar ook voor onze inwoners is het niet veilig meer en zijn het iedere keer traumatische ervaringen.

 

Als PRO Gulpen-Wittem willen wij niet wachten op nog meer doden en gewonden en zijn wij voorbij het punt van het stellen van vragen aan het college m.b.t. dit onderwerp.

 

Daarom roepen wij het College op om per direct over te gaan tot sluiting van het pand. Het is niet te verkopen aan onze inwoners dat een drugspand direct gesloten mag worden maar een gemeente in een situatie als deze met de rug tegen de muur zou staan en niks zou kunnen.

 

Waar een wil is, is een weg. Vind deze weg en volg hem!

 

Met vriendelijke groet,

Fractie PRO Gulpen-Wittem

 

Marion van der Kleij

Jack Cremers

Lodewijk Duyvendak

Sacha Vos

Download de originele oproep

Download
Oproep tot sluiting pand.pdf
Adobe Acrobat document 264.8 KB