PRO dringt aan op sluiting Maastricht Aachen Airport (MAA)

 

De Provinciale Staten beslissen morgen (3 juni) over de toekomst van Maastricht Aachen Airport (MAA). De provincie is eigenaar van het vliegveld en PRO vreest daarom dat de bestuurders vooral oog en oor zullen hebben voor economische belangen.

 

Dat wil zeggen de economische belangen van directie en gebruikers van het vliegveld. Wij pleiten ervoor breder te kijken en ook de belangen mee te wegen van omliggende gemeenten. Gulpen-Wittem ervaart alleen de lasten van vliegverkeer (lawaai, fijnstof, CO2 en stikstof) en niet de lasten. Sterker nog: bezoekers van onze accommodaties dreigen weg te blijven want die komen juist voor de rust die zij onder de rook van Schiphol missen. Er gaan zelfs geluiden op om Schiphol te vragen MAA een groei impuls te willen geven nu de nationale luchthaven uit zijn voegen barst.

 

PRO wil dat kost wat kost voorkomen en daarom dienen wij een motie in die aandringt op sluiting. Deze komt vandaag (2 juni) in de raadsvergadering en dan horen we hoe de andere partijen kijken naar onze toekomst: steunen zij de vlieg industrie of nemen zij het op voor de bewoners en ondernemers van Gulpen-Wittem?

 

Motie inzake de toekomst van Maastricht Aachen Airport (MAA)

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.