PRO steunt Oekraïense oorlogsslachteroffers en -vluchtelingen

Vandaag heeft PRO Gulpen-Wittem zich aangesloten bij de oproep van Fractie Franssen bij brief van 27 februari jongstleden inzake de crisis in Oekraïne. De humanitaire situatie is verschrikkelijk en ondanks de maatregelen die genomen zijn tegen Rusland is er een exodus op gang gekomen. Er moet zo spoedig mogeliijk goede opvang geregeld worden en dat kan en mag binnen onze gemeente. Wij willen bij deze de Oekrainers een hart onder de riem steken zowel letterlijk als figuurlijk. Dus ook wij verzoeken:

  1. Om samen met de Burgemeesters van Zuid-Limburg dit op te pakken en een krachtig signaal af te geven richting de Nederlandse regering;
  2. Om binnen Zuid-Limburg een actieve rol in te nemen bij het opvangen van oorlogsvluchtelingen;
  3. Om snel actie te nemen in het zoeken naar mogelijkheden om de oorlogsslachtoffers en -vluchtelingen financieel te ondersteunen.