Burgemeesters Zuid Limburg zijn samen burgerlijk ongehoorzaam

Begrip voor signalen uit de samenleving

  

Wij, de burgemeesters, hebben begrip voor de onvrede van de ondernemers in onze gemeenten. Onder andere de grensligging maakt de situatie in Zuid-Limburg extra schrijnend. We zien dat de bestrijding van de pandemie ertoe leidt dat het water bij sommige ondernemers en verenigingen tot aan de lippen staat. Daarom lobbyen we intensief in Den Haag. We hebben er hoop op dat de eerste effecten hiervan vanavond tijdens de persconferentie zichtbaar worden en dat onder andere de niet-essentiële winkels op afspraak open kunnen.

 

Horeca en cultuur

Voor de horeca en de cultuurinstellingen lijken er nog geen versoepelingen te komen. Daarom willen we hun morgen, zaterdag 15 januari 2022, ruimte geven om van 10.00 uur tot 20.00 uur open te gaan. Op deze manier hebben zij de gelegenheid om een signaal af te geven dat de ernst van hun situatie onderschrijft. Deze openstelling dient uiteraard op een corona-veilige manier (1,5 meter afstand, mondkapjes en CTB-check) plaats te vinden. Wij vertrouwen hierbij op de eigen verantwoordelijkheid van onze ondernemers, inwoners en bezoekers.

 

Corona-regels

De corona-regels die door het Rijk zijn opgesteld worden door de gemeenten gehandhaafd. Wij, de burgemeesters, handhaven deze regels langs de weg van de geleidelijkheid; excessen zijn uit den boze. Onze medewerkers moeten te allen tijde veilig hun werk kunnen doen. 

 

De burgemeester van Beek

mr. C.E. van Basten-Boddin

 

De burgemeester van Beekdaelen
ing. E. Geurts

De burgemeester van Brunssum

W.J.F. van der Rijt- van der Kruis

 

De burgemeester van Eijsden- Margraten

drs. G.J.M. Cox

De burgemeester van Gulpen-Wittem

ing. N.H.C. Ramaekers-Rutjens

 

De burgemeester van Heerlen

drs. R. Wever

De burgemeester van Kerkrade

dr. P. Dassen-Housen

 

De burgemeester van Landgraaf

mr. R. de Boer

De burgemeester van Maastricht

mr. J.M. Penn-te Strake

 

De burgemeester van Meerssen

M.A.H. Clermonts-Aretz

De burgemeester van Simpelveld

D. Schneider

 

De burgemeester van Sittard-Geleen

mr. J.Th.C.M. Verheijen

De burgemeester van Stein

M.F.H. Leurs-Mordang

 

De burgemeester van Vaals

mr. H.M.H. Leunessen

De burgemeester van Voerendaal

W. Houben