PRO Gulpen-Wittem presenteert diverse kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2022

Persbericht

Op zaterdag 13 november hebben de leden van PRO Gulpen-Wittem de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 vastgesteld. ‘Wij zijn trots op deze diverse lijst met ervaren politici en nieuwe ambitieuze kandidaten’, aldus Rob van der Meer, namens het bestuur van de vereniging. 

Marion van der Kleij, de voormalige wethouder Sociaal Domein en Duurzaamheid is gekozen tot lijsttrekker. Zij is ook de eerste wethouders kandidaat. Marion: ‘Ik kan niet wachten om mijn rol als wethouder weer te kunnen oppakken. Ik heb in de eerste jaren van mijn wethouderschap veel nieuwe ontwikkelingen in gang gezet, die ik door mijn plotselinge gedwongen vertrek helaas niet heb kunnen uitvoeren.  De samenleving vraagt om samenwerken en daadkracht om de grote uitdagingen als kansenongelijkheid en vereenzaming bij jong en oud aan te pakken.”

Op nummer 2 staat de huidige fractievoorzitter, Jack Cremers, die de afgelopen jaren, met zijn fractie heeft laten zien, dat PRO een volwassen partij is geworden. Jack: ‘Bescherming van landschap en natuur zijn ook kernwaarden van PRO Gulpen-Wittem. Dit moet je continue bewaken en daar wil ik me ook de komende tijd weer met hart en ziel voor inzetten. De grootste uitdaging is de komende jaren de energietransitie, die hard nodig is om klimaatverandering een halt toe te roepen. Ook in onze gemeente hebben we deze zomer helaas met de overstromingen ervaren dat uitstel geen optie meer is.’

PRO Gulpen-Wittem is in 2017 opgericht als progressieve beweging die bestuurlijke vernieuwing wil doorvoeren, waarbij de inwoner centraal staat. Ook in de raadsperiode 2022 – 2026 zal dit het uitgangspunt blijven, met een stevige duurzame en sociale agenda. De partij staat klaar om ook de komende jaren voor de inwoners van Gulpen-Wittem aan de slag te gaan.

De top 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Kandidatenlijst

Plaats Naam Omschrijving en woonplaats

1

Marion van der Kleij Lijsttrekker / wethouderskandidaat / Mechelen

2

Jack Cremers Eys

3

Sacha Vos Gulpen

4

Lodewijk Duyvendak Wijlre

5

Willem Ubags Ingber

6

René Nijssen Gulpen
7 Egid van Houtem 2e wethouderskandidaat / Reijmerstok
8 Iris Willems Partij-Wittem
9 Leon Hupperichs Wijlre
10 Claire van Proemeren Wijlre
11 Jeroen Kockelkoren Wijlre
12 Rob Moeke Wijlre
13 Rob Schins Gulpen
14 Petra van Wageningen Wijlre
15 Hans Jacobs Reijmerstok
16 Jef Brauers Mechelen
17 Jeanny Vanhautem-Géron Mechelen
18 Wim van der Hoeven Mechelen
19 Ria Butink-Kersic Gulpen
20 Willy Brandsma Partij-Wittem
21 Julia Grotenrath Eys
22 Wim Hendriks Wahlwiller
23 Paula van den Boorn-Sangers Wijlre
24 Hein Dautzenberg Gulpen
25 Rob van der Meer Reijmerstok
26 Constance Kerremans Gulpen
27 Jack Vinken  
28 Ruud Verhoeven