Extra update wateroverlast

 

Wat een angstige en verschrikkelijke dagen hebben wij samen beleefd. Als PRO Gulpen-Wittem leven wij zeer mee met alle mensen die getroffen zijn of nog getroffen gaan worden noordelijker in de provincie. Nu het water hier zakkende is kan iedereen  duidelijk de sporen zien. Er kan langzaam begonnen worden met  inventariseren van de schade en er kan begonnen worden met schoonmaken. Wij hebben verschillende lieve berichten ontvangen van mensen die slaapplaatsen beschikbaar stelden maar dat was gelukkig niet nodig. Ook omdat de gemeente in het oude Sophianum in Nijswiller een opvanglocatie  gereed had gemaakt.

Hulpvraag
Wat wij ook hebben binnengekregen is een hulpvraag van één van onze PRO leden. Bart Wittkampf van Hoeve Hurpesch heeft om hulp gevraagd omdat zijn Hoeve onder water gestaan heeft. Binnenkort verwachten zij weer gasten en zij hopen op helpende handjes.
Middels de link kunnen jullie zijn bericht lezen en zien wat hij nodig heeft en in contact komen met Bart.
Opgeven/ hulp bieden

Vraag en aanbod
Verder vragen wij ons af welke mensen uit onze PRO Gulpen-Wittem achterban ook hulp kunnen gebruiken? Mocht je hulp nodig hebben of wil jij jouw hulp aanbieden dan kun je een mail sturen naar petra.biegel@outlook.com. Zij is bestuurslid van PRO Gulpen-Wittem en zal vraag en aanbod bij elkaar gaan brengen.

Lieve mensen, wij hopen dat er veel mensen zullen reageren die hun hulp aanbieden en/of aan Bart en of via een mail richting Petra. Samen staan we sterk en samen kunnen we er sterker uitkomen.

Huishoudelijke mededelingen:
1) Raadsvergadering van 15/7 is verplaatst naar dinsdag 20/7 om 19.30u. Daarna is het zomerreces tot eind augustus. Link raadsvergadering volgen, stukken lezen, terugkijken
2) Tweede cursusdag 'Wat doet de Raad' gaat morgen niet door (17/7)  maar is verplaatst naar 4/9. De derde bijeenkomst zal plaatsvinden op 2/10.

We wensen iedereen veel sterkte toe als je te maken hebt met de gevolgen van de overstromingen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0