Lintje voor Wim Hendriks!

PRO Gulpen-Wittem feliciteert alle ontvangers van een koninklijke onderscheiding!
PRO Gulpen-Wittem feliciteert alle ontvangers van een koninklijke onderscheiding!

Met trots kunnen wij melden dat gisteren, tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, door onze burgemeester een koninklijke onderscheiding uitgereikt is aan een lid van PRO Gulpen-Wittem. Wim Hendriks uit Wahlwiller is vanaf nu Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wim tijdens één van zijn rondleidingen
Wim tijdens één van zijn rondleidingen

Wim vestigde zich in de negentiger jaren in Wittem en ontwikkelde zijn passie voor de wijnbouw. Hij hielp de huisartsen, de heer en mevrouw Schepel-Beudeker, als vrijwilliger op hun Wittemer Wijngaard om in 1999 het stokje van hen over te nemen. De Wittemer Wijngaard is één van de oudste wijngaarden van Nederland.

 

Bijzonder aan de activiteiten van Wim is dat hij zich vanuit de invalshoek van zijn wijngaard inzet voor het behoud en het uitdragen van de cultuur en historie van Zuid Limburg. Zo organiseert hij rondleidingen over zijn wijngaard, waar ruim aandacht is voor de geschiedenis en de flora en fauna van deze streek.

In 1995 werd hij lid van de vereniging Wijngaardeniers van het Mergelland in Zuid Limburg. Van 2004 tot 2016 (toen hield de vereniging op met bestaan), heeft hij het voorzitterschap van de vereniging vervuld. Sinds 1999, nu bijna 20 jaar, is de heer Hendriks bestuurslid van de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten.

 

Van 2015 tot 2017 is hij initiatiefnemer en voorzitter van de klankbordgroep Arnold Jansen Klooster Wahlwiller, een initiatief om mee te denken over de invulling van het gebouw in Wahlwiller. Sinds 2015 zet hij zich als 2e secretaris in voor de Zonnebloem Wahlwiller en vertegenwoordigt hen onder meer tijdens regiovergaderingen. Hij ondersteunt de Zonnebloem daar waar nodig.

 

In 2007, 2008 en 2009 was hij gastheer op zijn Wittemer Wijngaard van de GroenLinks ‘Bergredes’. Onder anderen Femke Halsema en Tof Thissen hielden er hun speech.

 

Sinds 2017 is Wim ondersteunend lid van onze partij en staat hij de fractie met raad en daad bij. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen stond Wim op de kieslijst van PRO Gulpen-Wittem.

 

Na de uitreiking van de onderscheiding zijn fractievoorzitter Jack en raadslid Sacha onze felicitaties gaan overbrengen aan Wim. PRO Gulpen-Wittem feliciteert Wim Hendriks van harte met zijn welverdiende lintje, en is trots dat Wim lid is van onze vereniging.

Wim, van harte gefeliciteerd!
Wim, van harte gefeliciteerd!