Update formatie college

PRO Gulpen-Wittem is tijdens de verkiezingen van 21 maart j.l. de grootste partij geworden in de gemeente Gulpen-Wittem. Daarom neemt de lokale progressieve partij het voortouw in de formatie van een nieuwe coalitie.

 

Om te inventariseren hoe de overige partijen de verkiezingsuitslag interpreteren en hoe zij de formatie van de coalitie tegemoet zien, is er een informateur aangewezen in de persoon van Marthè Rompen. Dhr. Rompen is bestuurskundige en directeur bij de gemeente Maastricht.

 

Hij heeft de andere partijen Balans, CDA en Fractie Franssen uitgenodigd voor verkennende gesprekken in de komende week.

 

Na afloop van deze gesprekken zal de informateur verslag uitbrengen en advies geven over de voortzetting van de formatie, om zo tot een definitieve coalitie te komen.