Ernstige overlast op handbalveld -  PRO Gulpen-Wittem dient een motie in
De klachten stapelen zich op. Drie mensen uit 3 verschillende wijken hebben zich de laatste 10 weken bij ons gemeld met klachten over het handbalveld in Gulpen. De inwoners zijn murw geslagen. Het gaat over intimidatie, drugshandel, vernielingen, inzet van kinderen op de uitkijk voor boa's en politie, bedreigingen. Er moet IETS gebeuren. De inwoners moeten serieus genomen worden. Tijdens de komende raadsvergadering dient PRO Gulpen-Wittem een motie in. Genoeg is genoeg!
PRO Gulpen-Wittem organiseert politieke cursus ‘Wat doet de raad?’
Steeds meer taken komen op het bordje van de gemeente. De ene dag buig je je als raadslid over de speeltuin bij je om de hoek, de andere dag ben je bezig met jeugdzorg, fietspaden, kinderarmoede of het bevorderen van duurzame energie. Voor iedereen die er over denkt om politiek actief te worden of gewoon meer wil weten over het werk van de gemeenteraad organiseert PRO Gulpen-Wittem een cursus van drie bijeenkomsten.
Marion van der Kleij nieuwe voorzitter van PRO Gulpen-Wittem
Marion van der Kleij, voormalig wethouder en raadslid van de gemeente Gulpen-Wittem, is door de leden van PRO Gulpen-Wittem benoemd tot waarnemend voorzitter van het bestuur van de partij. Het bestuur is verder versterkt met Petra van Wageningen uit Wijlre.
Joepie, weer verkiezingen
Natuurlijk weten we dat niet iedereen enthousiast is over het resultaat van de afgelopen verkiezingen voor de Tweede Kamer. Die verkiezingen zijn geweest, nu komen de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2022.
Raadsvergadering gemeente Gulpen-Wittem 17 december 2020
Deze laatste raadsvergadering van het jaar was een heel bijzondere. Hij was bijzonder omdat de fracties door de aangescherpte Coronamaatregelen weer vanuit huis en via Zoom zouden vergaderen. Eerder dit jaar was al gebleken dat vergaderen via Zoom veel uitdagingen kent en dat het debat moeilijker te voeren is. Aangezien er twee punten op de agenda stonden die een goed debat nodig hadden, had de raad besloten deze twee punten door te schuiven naar de volgende raadsvergadering (25 februari 2021)
Samenvatting van de  Begrotingsvergadering van donderdag 12 november
Vanaf 14.00 uur vond de begrotingsvergadering in de Raadzaal plaats. Aan die behandeling was al een en ander voorafgegaan. Allereerst werd de begroting ruim een week later verspreid dan gepland, maar daarnaast ging de begroting ook al gepaard met de eerste begrotingswijziging. Over die eerste begrotingswijziging zou het vooral gaan donderdag.
Hans Jacobs beëdigd als burgerfractielid
Tijdens de raadvergadering van 29 oktober 2020 is Hans Jacobs beëdigd als burgerfractielid namens PRO Gulpen-Wittem.
Raadsvergadering 29 oktober 2020
We vergaderden voor het eerst in de compleet ingerichte en aangeklede raadszaal, maar wel op anderhalve meter afstand van elkaar uiteraard. Dat blijft wat ongemakkelijk, maar het is fijn dat we óók kunnen zien wat er buiten het camerabeeld gebeurt. Helaas zien de volgers van de livestream dit niet en worden we daar niet altijd blij van.
Om inwoners op de hoogte te houden van wat wij als PRO Gulpen-Wittem doen in de raadsvergaderingen, en welke overwegingen daarbij horen, zullen wij na elke raadsvergadering een verslag plaatsen van de vergadering vanuit ons perspectief. Dit keer de vergadering van 28 mei 2020, nog steeds via livestream. Als belangrijke punten stonden onder andere de motoren in het Heuvelland en het livestreamen van vergaderingen op de agenda.
Afscheid van onze wethouders
Helaas heeft onze partij - en dus wethouders Marion van der Kleij en Guido Houben - niet de kans gekregen om hun goede werk voor onze gemeente af te maken. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 27 augustus namen zij afscheid. Ook namen zij een filmpje op voor alle inwoners van Gulpen-Wittem, omdat afscheid nemen in corona-tijd er helaas anders uitziet dan we graag zouden willen. Lees hier de woorden die Sacha Vos namens de fractie uitsprak in de raadsvergadering van 27 augustus.

Meer weergeven